yoga

Raja Yoga

by Linda van der WalJan 8th, 2019

Raja Yoga

Raja yoga kan worden beschreven als de yoga van de naar binnen gerichte concentratie. Deze vorm van yoga bestaat uit acht geledingen (zie hieronder) en door het beoefenen van deze stappen werk je aan zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Dit heeft een positieve invloed op je ademhaling, weerbaarheid, concentratie, geheugen, creativiteit, intuïtie, visie en ruimte om te ontspannen.

Deze vorm van yoga is zacht en ondersteund je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de les ga je tussen de oefeningen door veel voelen wat een oefening voor je kan betekenen. Je keert met je aandacht naar binnen.

Alt Text

Ook partneravonden zijn onderdeel van de lessen. Tijdens de partneravond krijgt je partner meer informatie over bevallen en hoe zij hun vrouw kunnen helpen tijdens de bevalling.

Raja yoga bestaat uit:

Yama's - universele waarden
Niyama's - individuele waarden
Asana's - fysieke houdingen
Pranayama - verdiepen van de ademhaling en de energiehuishouding te optimaliseren
Pratyahara - bewust worden van zintuigen
Dharana - leren concentreren op jezelf
Dhyana - meditatie
Samadhi - het instaat zijn om een eigen visie op het leven te gaan ontwikkelen, door middel van overgave aan de meditatie

Tijdens de lessen ligt het accent op de eerste vijf stappen, samen Hatha yoga genoemd.

Raja yoga wordt elke dinsdag-, woensdag en donderdagavond van 19.00 uur - 20.30 uur gegeven. Iedereen is welkom om mee te doen: yoga kan door iedereen worden beoefend. Elke houding kan zodanig aangepast worden dat het voor elk lichaam haalbaar is om uit te voeren.

De cursus kost € 45,50 euro per maand.

Wil je een proefles meedoen of meer informatie? Stuur een mail naar lindavanderwal@quicknet.nl
De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Misschien iets voor jou?
Abboneer op de nieuwsbrief!Blijf op de hoogte van de laatste cursussen.